In Belgia persoanele nevaccinate nu pot beneficia de un transplant

27 Ian 2022 | scris de M.N.
In Belgia persoanele nevaccinate nu pot beneficia de un transplant

La fel ca omologii lor americani, echipele medicale belgiene subliniază riscurile crescute pe care le asumă pacienții nevaccinați pentru o astfel de operație.

 

Povestea a făcut înconjurul lumii în câteva ore. Un spital din Boston a refuzat unuia dintre pacienții săi în vârstă de 31 de ani un transplant de inimă, pe motiv că nu este vaccinat împotriva Covid-19 și că, prin urmare, transplantul ar fi sortit eșecului.

Întrebată de Agentia France Presse, o purtătoare de cuvânt a Spitalului Brigham and Women's a confirmat într-un comunicat de presă că vaccinul împotriva coronavirusului este „necesar” tuturor candidaților la transplant de organe.

Dar această situație nu există doar în Statele Unite. In Belgia, „mai multe centre de transplant i-au suspendat temporar cei nevaccinați”. Concret, pacienții sunt încă pe lista de așteptare, dar nu pot fi transplantați dacă apare un organ compatibil.

La fel ca omologii lor americani, echipele medicale belgiene în cauză subliniază riscurile crescute pe care și le asumă pacienții nevaccinați pentru o astfel de operație.

„Pacienții care tocmai au fost transplantați primesc tratament pentru a evita respingerea, și anume medicamente imunosupresoare. Aceste medicamente scad răspunsul împotriva vaccinurilor Covid. Prin urmare, este important să fie vaccinați înainte de transplant”, spune Karl Martin Wissing, profesor la UZ Bruxelles.

Sursa: Le Soir

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră