Institutul Clinic Fundeni: Compartiment de primire a pacienţilor, unde internarea se face prin afişaj electronic

15 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Institutul Clinic Fundeni: Compartiment de primire a pacienţilor, unde internarea se face prin afişaj electronic


„Ce inaugurăm astăzi este un concept nou, acela prin care am delimitat foarte clar căile de acces în spital. Internarea se face cu bon de ordine, cu afișaj electronic, pacienții stau pe scaun. Toate circuitele sunt separate, astfel încât arătăm că profilaxia infecțiilor nosocomiale este un principiu care trebuie respectat atât afară, cât și la noi", a declarat, la inaugurare, managerul ICF, conf. dr. Carmen Orban.

Noul compartiment are birouri de internări, sală de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători, o nouă intrare dinspre şoseaua Fundeni, pe unde ambulanţele au acces direct la camere de gardă din corpul A al ICF.

Noul compartiment face parte din procesului de modernizare a ICF. Numai anul trecut, la ICF au fost efectuate lucrări de reamenajare şi reabilitare cu impact major pentru pacienţi şi personalul medical: camera de primire a pacienţilor, intrarea pentru cazurile de urgenţă, a ambulanţelor, separat de intrarea pacienţilor, reamenajarea sectorului pretransplant medular etc.

Aceste modernizări şi reabilitări fac parte din ceea ce conf. dr. Carmen Orban numeşte „conceptul Fundeni”, care demonstrează „ respect atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Dacă anul trecut pe vremea aceasta, ne lăudam cu Centrul de Uro-nefrologie și Transplant Renal, care era la nivel european, anul acesta, la moment de bilanț, putem să vă spunem că am finalizat deja tot ce înseamnă prosectură și laboratoare anatomo-patologice, care sunt deja finisate, terminate la cheie, o secție de neurologie, pentru prima oară în istoria spitalului avem secție de recuperare medicală și secția de pre-transplant medular care este finalizată”, spune conf. dr. Carmen Orban. 

Proiectul comaprtimentului de primire a pacienţilor s-a derulat timp de un an, valoarea investiției fiind de 3.000.000 lei: 80% din sumă de la Ministerul Sănătății; 20% de la ONG-uri, de la persoane fizice și persoane juridice.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră