Medicamentul Nurofen are nevoie de calmante în Noua Zeelandă!

27 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Medicamentul Nurofen are nevoie de calmante în Noua Zeelandă!
 
Comisia de Comerț din Noua Zeelandă a informat că a depus zece capete de acuzare împotriva filialei din această țară a companiei, dintre care opt vizează promovarea a patru tipuri de calmante sub diferite ambalaje, dând "impresia generalizată că alină o durere specifică".
 
Produsele Nurofen în chestiune sunt comercializate în moduri de prezentare diferite, ca analgezice specifice împotriva migrenelor, durerilor de spate, durerilor menstruale și de cap provocate de stres, conținând însă aceleași ingrediente.
 
Comisia a argumentat că este vorba de o înșelăciune având în vedere că medicamentele prezentate ca produse diferite și având fiecare efect împotriva unei dureri specifice aveau același conținut și erau la fel de eficiente pentru tratarea oricărui tip de durere specifică, se arată într-un comunicat.
Compania farmaceutică producătoare a informat că va pleda vinovată de aceste acuzații în timpul procesului, a precizat sursa.
 
În aprilie, aceeaşi compania farmaceutică a fost condamnată de un tribunal federal din Australia să plătească 1,3 milioane de dolari (1,1 milioane de euro) pentru aceleași motive de care este acuzată acum în Noua Zeelandă.

 

Precizările Agenţiei Naţionale a Medicamentului 

Dat fiind faptul că acest medicament este des folosit şi în ţara noastră, am consultat-o pe dna farmacist principal Anca Crupariu, şeful Departamentului politici şi strategii din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, care ne-a transmis următorul răspuns:

 "Nu este cazul în România, unde medicamentele pe bază de ibuprofen cu denumirea comercială Nurofen au indicaţii terapeutice caracteristice grupei de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), fără a se preciza o anumită durere specifică.

Redăm mai jos câteva exemple:

„...... durerea de cap, incluzând migrena, durerea de dinţi, durerea menstruală şi a reduce febra.”

„ pentru calmarea simptomatică a durerilor uşoare până la moderate, cum sunt cefalee, dureri de spate, dureri menstruale, dureri de dinţi, nevralgii, dureri reumatice şi musculare, durerea în formele uşoare de artrită, migrena, precum şi a febrei şi durerii asociate cu răceala comună.”

„ acţionează prin modificarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi temperatură mare. ..... este folosit în tratamentul simptomatic pe termen scurt pentru: febră şi durere uşoară până la moderată”.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră