UCIGAȘUL TĂCUT, parazitul care transmite o BOALĂ TERIBILĂ, înregistrează o răspândire uluitoare. Dacă l-ai văzut prin casă, mergi IMEDIAT la doctor!

27 Apr 2015
UCIGAȘUL TĂCUT, parazitul care transmite o BOALĂ TERIBILĂ, înregistrează o răspândire uluitoare. Dacă l-ai văzut prin casă, mergi IMEDIAT la doctor!
Se furișează noaptea în paturi și mușcă victimele de față, răspândind o boală mortală. Parazitul își depune fecalele în jurul ochilor și gurii omului, de cele mai multe ori, victima trezindu-se cu zona respectivă infectată, sub o formă de herpes la gură sau ulcior la ochi, avertizează experți în domeniul sănătății, citați de express.co.uk. De cele mai multe ori diagnosticul este total greșit, urmând în timp și alte simptome, ca diaree și/sau complicații cardiace grave.

Parazitul este cunoscut sub numele de "ucigasul tacut", iar simptomele sunt adesea prea dificil de diagnosticat în stadii incipiente. Insecta raspandeste boala Chagas, o infecție parazitară care poate aduce complicatii grave cardiace si intestinale la om, și chiar moarte, în unele cazuri. Identificată prima dată în Brazilia, boala ar afecta acum cel puțin opt milioane de oameni din intreaga lume și există numeroase cazuri în Europa.
 
"Este evident că avem o problemă. Chagas s-a extins acum la alte continente, iar Europa este portul său cel mai nou.", a spus Paris-Charles Ebikeme, expert parizitolog și lider al Consiliului Internațional pentru Știință Social al UNESCO. Recent, cercetatorii de la Centrul pentru Clinic de Epidemiologie si Biostatistica au arătat că aproape toți acarienii pot transmite Trypanosoma Cruzi, agentul infecțios parazitar care cauzeaza boala Chagas. 
 
Paraziții se hranesc numai cu sange și se ascund în crăpături sau firide, în așteptarea căderii nopții. După care se trezesc și pornesc la vânătoare de oameni și sânge. O metodă sigură de a scăpa de parazit nu există, dar riscul scade dacă dormitorul sau spațiul de dormit este foarte curat.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră