Din luna august, bolnavii de fibroză hepatic tip 4 vor beneficia de tratamente gratuite

22 Iul 2015
Din luna august, bolnavii de fibroză hepatic tip 4 vor beneficia de tratamente gratuite
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat că, de luna viitoare, bolnavii cu fibroză hepatică tip 4 vor beneficia de tratamente gratuite şi că fibrozele tip F1, F2 şi F3, fiind mai uşoare, pot fi controlate cu tratamente de specialitate.

Tot azi, Marinela Debu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din Romania, a cerut ca markerii virali pentru hepatitele B şi C să fie incluse în pachetul analizelor de bază. "Noi susținem ca markerii virali HBS și HBC să intre în pachetul de bază și să nu mai avem acei pași intermediari în care medicul de familie ne dă o trimitere la medicul specialist de boli infecțioase. S-ar câștiga mult timp și așa am putea depista mult mai repede boala. Insistăm să intre în pachetul de bază analizele, pentru că în prezent ele sunt contra-cost și din 10 persoane 2-3 nu mai ajung la specialist cu trimiterea", a declarat Marinela Debu, președintele APAH-RO.

În ţara noastră, peste două milioane de persoane suferă de hepatite B sau C: aproximativ un milion sunt afectaţi de virusul hepatitic B şi 1,2 milioane de virusul hepatitic C.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră