Spitalul " Marie Curie" şi Institutul "CC Iliescu": construcţii noi şi modernizări în parteneriat public-privat

05 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Spitalul

"Măsurile structurale pe care Guvernul le are în vedere țin de reabilitarea profundă a infrastructurii de sănătate. Avem o infrastructură spitalicească veche și suntem datori să reîncepem construcția de unități spitalicești. Este momentul să anunțăm programul de parteneriat public-privat de construcție a două spitale noi, ale căror studii de fezabilitate sunt încheiate în acest moment. Este vorba de Spitalul de copii 'Marie Curie' și Institutul de Boli Cardiovasculare 'C.C. Iliescu', ambele în București", a spus Dan Suciu, precizând că aceste două programe vor putea fi continuate și cu alte obiective în perioada următoare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat  că vor fi accelerate și proiectele de finanțare europeană pentru construcția celor trei spitale regionale de la Craiova, Iași și Cluj.

"Toate crizele din ultimele luni au demonstrat că în sectorul de sănătate avem disfuncții manageriale serioase, pe care nimeni nu le-a abordat în ultimii ani. Este momentul ca ele să nu mai fie neglijate. Este nevoie de o regândire a modului în care sunt respectate contractele de management în spitalele publice și a modului în care unitățile spitalicești se subordonează autorităților centrale și locale. Guvernul va aborda și aceste probleme", a spus Dan Suciu.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră