Gripa aviară: Opt ţări au stopat importurile de păsări, ouă şi celebrul foie gras din Franţa

04 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Gripa aviară: Opt ţări au stopat importurile de păsări, ouă şi celebrul foie gras din Franţa

Este o măsură extrem de dură mai ales că este luată în preajma sărbătorilor, Japonia fiind unul dintre primii importatori ai acestui produs de lux.

Japonia a interzis importurile de păsări şi produse obţinute de la acestea după 23 octombrie, ce provin din Franţa, a declarat un responsabil al Ministerului Agriculturii, precizând că această dată a fost luată ţinîndu-se seama de perioada de 21 de zile de incubaţie a virusului gripei aviare.

Dar produsele obţinute de la păsări, inclusiv foie gras, fabricat şi ambalat înainte de 23 octombrie, pot fi importate.

Produsele obţinute după această dată sunt interzise pentru a evita introducerea virusului în Japonia, a adăugat oficialul din Ministerul Agriculturii.

Până acum, opt ţări din Asia şi din Africa de Nord au suspendat importurile de păsări din Franţa. Printre acestea, pe lângă Japonia, se află China, Egiptul Coreea de Sud,

Această decizie este urmarea depistării unor cazuri de gripă aviară în unele crescătorii din Franţa. Ministerul francez al Agriculturii a anunţat că exportul de păsări vii şi ouă provenite din departamentul Dordogne au fost stopate, deşi gripa aviară nu este transmisibilă la om prin consumul de carne şi ouă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră