Un produs banal din supermarket, capabil să lupte cu gonoreea!

21 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
 Un produs banal din supermarket, capabil să lupte cu gonoreea!


Inițial, cercetătorii de la Centrul pentru sănătatea sexuală din Melbourne au verificat afirmațiile fabricantului acestui produs (listerine) care susținea, încă din 1879, că gargara și clătirea  cu această soluție reprezintă o modalitate de a lupta contra gonoreei.

Ei au folosit această apă de gură, care conține 21,6% alcool, în laborator. Cercetătorii au observat că, folosită la clătirea cavității bucale, această soluție poate să stopeze creșterea culturilor bacteriei Neisseria gonorrhoeae și, astfel, poate să reducă în mod semnificativ numărul acestora.

Cercetătorii au realizat un studiu clinic pe un lot format din 196 bărbați homosexuali și bisexuali, care deja erau pozitivi la gonoree.

33 dintre participanți au folosit această soluție și 25, o altă soluție salină.

După clătire și gargară timp de un minut, gonoreea mai era prezentă la nivelul gâtului la 52% dintre bărbații care au folosit această apă de gură, față de 84% , la participanții care au folosit soluția salină.

Când listerine a fost folosită peste cinci minute, 80% dintre aceștia erau mai puțin susceptibili de a mai prezenta aceste bacterii la nivelul gâtului.

Dacă aceste rezultate ar putea reprezenta o modalitate de prevenție, totuși cercetătorii reamintesc că  mai sunt necesare studii suplimentare pentru confirmarea acestor concluzii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră