Aplicație prin SMS: Pacienții pot spune cum au fost tratați în spital

12 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Aplicație prin SMS: Pacienții pot spune cum au fost tratați în spital

În prezent, în cinci spitale din țară funcționează un proiect pilot pe bază de SMS-uri, precizează ministrul Voiculescu.

"Avem deja un proiect pilot implementat în cinci spitale din țară în care adunăm feedback-uri de la pacienți pe baza unui SMS. (...) Ne-am înțeles să nu facem publice numele spitalelor și datele feedback-ului deocamdată. Ce vă pot spune este că avem acest proiect pilot", a precizat ministrul Voiculescu.

" Ce vă pot promite este că, până la finalul mandatului meu, vom avea o aplicație de feedback pentru pacienți. Acest mecanism este feedback prin SMS, așa încât orice pacient după ce a fost în spital va fi întrebat cum s-a simțit în acel spital. Va primi o serie de întrebări relevante la care va putea răspunde și autoritățile statului vor trebui să acționeze în consecință. Este esențial să punem din nou pacientul în centrul sistemului și, dacă pacientul spune că ceva nu este în regulă și pacientul nu e singur în acest demers și sunt mai mulți care spun asta, atunci lucrurile cu siguranță trebuie verificate și dacă lucrurile nu stau așa cum trebuie să stea trebuie să existe consecințe", a explicat ministrul Voiculescu, miercuri, la Europa FM.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră