Atenţie la expresor: Cafea cu bacterii patogene!

05 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Atenţie la expresor: Cafea cu bacterii patogene!

Ei au făcut prelevări în cazul a nouă tipuri de expresoare. Autorii studiului The coffee-machine bacteriome: biodiversity and colonisation of the wasted coffee tray leach, publicat în revista Nature, numărul din noiembrie, spun că au ales sisteme de preparare a cafelei foarte folosite.

Între 35 și 67 de tipuri de bacterii

Indiferent de producător, rezultatele sunt identice. Toate aparatele prezentau o diversitate bacteriană semnificativă, între 35 și 67 de tipuri de bacterii. Printre acestea, au fost descoperite tipuri de bacterii cu proprietăți patogene, fiind o sursă sigură de boli.

Cercetătorii spanioli au observat că bacteriile încep să se dezvolte în rezervorul pentru capsule, de unde care se propagă în tot aparatul. Ei avertizează că, după ce aparatul a fost spălat, bacteriile își refac coloniile foarte rapid. Asta înseamnă că este necesară spălarea temeinică și frecventă a acestor aparate cu soluții antibacterine pentru a evita contaminarea cafelei. Unii producători preconizează o operație de detartraj la 2-3 luni pentru eliminarea depozitelor de calcar, folosind un detergent degresant și detartrant, spălararea frecventă a filtrelor și suporturilor.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră