Eric Clapton spune că persoanele care se vaccinează sunt sub „hipnoză în masă”

25 Ian 2022 | scris de M.N.
Eric Clapton spune că persoanele care se vaccinează sunt sub „hipnoză în masă”

Potrivit chitaristului britanic Eric Clapton, persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 sunt supuse „hipnozei de masă” și sunt victime pe rețelele de socializare ale „reclamelor subliminale” din partea companiilor farmaceutice .

Câștigătorul de 17 ori Grammy a susținut acest lucru într-un interviu care a apărut pe YouTube săptămâna trecută pe canalul „The Real Music Observer”.

„Am început să-mi dau seama că a existat într-adevăr o notă și un tip, Mattias Desmet care a vorbit despre asta”, spune el, referindu-se aici la teoria conspirației „hipnozei de masă”, care a câștigat popularitate în 2021 in sferele propagandei anti-vaccin. Prezentată de Mattias Desmet, profesor de psihologie clinică la Universitatea din Gent din Belgia, această teorie indică în esență un fel de control mental care a pus stăpânire pe societate, permițând liderilor să manipuleze cu ușurință populațiile pentru a le face, de exemplu, să accepte vaccinurile sau să poarte măști.

Această teorie – care este nefondată – a căpătat mai multă amploare după ce a fost menționată de doctorul Robert Malone, un sceptic al vaccinurilor, într-un episod din podcastul „The Joe Rogan Experience” luna trecută. Pe rețelele de socializare, a fost criticat și condamnat în mod deosebit, dar și apărat de cei care sunt antivax.

Efecte secundare după vaccinul AstraZeneca

„Este grozavă, teoria hipnozei de masă”, continuă Eric Clapton. „Am putut-o vedea. Odată ce am început să caut, am văzut-o peste tot. Și mi-am amintit că am văzut lucruri mici pe YouTube care erau ca reclame subliminale. Se întâmplă de mult timp, acest lucru care spune: „nu vei deține nimic și vei fi fericit”. M-am gândit „ce înseamnă asta?” Apoi, încetul cu încetul, am pus cap la cap și m-a îndârjit și mai mult (împotriva vaccinurilor).”

În interviul său pentru „The Real Music Observer”, Eric Clapton critică, de asemenea, mass-media pentru că a împărtășit ceea ce el descrie drept „trafic complet într-un singur sens pentru respectarea ordinelor și ascultare” și sugerează că și-a canalizat frustrările în muzică.

Pe lângă Stand and Deliver – un titlu lansat în 2020 cu Van Morrison care face o comparație între izolare și sclavie – el a lansat și un imn anti-vaccinare, This Has Gotta Stop, în august anul trecut. „Băieții ăia care erau la putere chiar au început să mă enerveze (...), dar aveam un instrument”, spune el. „Am o chemare și o pot folosi, așa că am făcut pasul și am început să scriu.”

"Familia și prietenii mei cred că oricum sunt nebun. De anul trecut, o mulțime de oameni au dispărut. Mi-a permis să perfecționez genul de prietenie pe care am avut-o. A afectat și oamenii de care am mare nevoie și de care îi iubesc", a spus el. Din punct de vedere profesional, este și punctul mort pentru Eric Clapton al cărui „telefon nu mai sună foarte des”. „Nu mai primesc atât de multe SMS-uri și e-mailuri”, a adăugat el. Dar asta nu l-a făcut să tacă, mai ales că a asigurat că nu mai are carieră și că este „silit să se pensioneze” de 18 luni.

După ce a primit cea de-a doua injecție cu vaccinul AstraZeneca, Eric Clapton a declarat în iunie anul trecut că a avut efecte secundare care i-au afectat sănătatea, inclusiv neuropatie periferică, o boală care afectează nervii și care duce la dureri severe la nivelul mâinilor.

Sursa: HuffingtonPost

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră