Embrioni congelaţi, la vânzare pentru 20.000 de dolari !

06 Iul 2015
 Embrioni congelaţi, la vânzare pentru 20.000 de dolari !
În SUA, la ora actuală, sunt aproximativ 500.000 de embrioni congelaţi, nefolosiţi pentru fertilizare in vitro. Şi câteva instituţii americane au venit cu propunerea ca aceşti embrioni cuplurilor să fie scoşi la vânzare. Cumpărători : cupluri în care ambii parteneri sunt sterili. Preţul: până la 20.000 de dolari. . O sumă care a iscat o dezbatere asupra moralităţii în privinţa obiectivării vieţii umane.
Dr. Alexandra Henrion-Caud, director de cercetare în INSERM şi Spitalul Neker, genetician şi creatoare a site-ului sciences-en-consciences.fr.,  răspunde pentru Atlantico.fr. la întrebările legate de acest subiect. Dr. Alexandra Henrion-Caud, mărturiseşte că, fiind om de ştiinţă co-responsabil în numele comunităţii din care face parte, dar în acelaşi timp ca mamă, este tristă din cauza indiferenţei legate de milioanele de embrioni în care viaţa este crio-conservată. Specialistul ne invită să reflectăm la aceste vieţi aflate în mod artificial în « pauză », într-un fel de « coma refrigerată ».

În legătură cu acel preţ de 20.000 de dolari, dr. Alexandra Henrion-Caude face paralela cu  « un nou produs » pus pe piaţă, care s-ar putea numi Emma, Lucas, Chloe sau Hugo. El sau ea, este total vulnerabil. Este o nouă formă de sclavagism, care decide  preţul vieţii a milioane de bărbaţi şi femei, într-un stadiu precoce de dezvoltare. Sclavii îşi cunosc originile lor, în acest caz, nu sunt probabil cunoscute.

În privinţa celor 500.000 de embrioni congelaţi, specialistul spune că, de fapt, sunt estimări şi că, în SUA, sunt mai mulţi, aproximativ 625.000. În schimb, dr.Alexandra Henrion-Caude avertizează că nu a găsit estimări similare pentru Franţa, deoarece registrele au lacune.

Specialistul francez remarcă faptul că, paradoxal, această punere pe piaţă a fiinţelor umane în SUA, are loc într-un moment când, în Franţa, se derulează un apel publicitar în favoarea donării de gameţi, finanţat de Agenţia de Biomedicină din subordinea Ministerului Sănătăţii. Adică, a administra aceste sute de mii de embrioni în nişte containere şi a genera avantaje. Dr Alexandra Henrion-Caude consideră o aberaţie a sistemului care afectează initimitatea femeilor. Donarea de gameţi este tratată superficial, cu o dezinvoltură revoltătoare.  În sensul că una este a oferi flori sau ciocolată şi alta este a dona ovocite, a lua două săptămâni de concediu pentru a face acest lucru, pentru a suferi şocul unui tratament hormonal, o intervenţie sub anestezie generală … Acest tip de donare nu este una oarecare, subliniază specialistul. Dr. Alexandre Henrion-Caude remarcă faptul că este posibil ca la un preţ mai mare, este posibil ca unele centre să le ofere familiilor şansa de a alege culoarea ochilor. IQ-ul urmaşilor lor ! De fapt, negăm umanitatea acestor embrioni umani care devin obiectul unei oferte pe o piaţă economică. Şi că, astfel, se rupe legătura care îi uneşte pe oamenii de pe acest pământ unii cu alţii, într-o istorie comună a naşterii lor după unirea bărbatului cu femeia. În faţa acestui pericol, specialistul cere să reacţionăm, să lansăm un SOS azi, când nu e prea târziu.  

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră