2016: 81 de noi medicamente, pe piața Uniunii Europene

19 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
2016: 81 de noi medicamente, pe piața Uniunii Europene


Cele 7 noi medicamente autorizate în luna decembrie, sunt prezentate mai jos din punct de vedere al substanței active: 

Baricitinib pentru tratamentul poliartritei reumatoideactive, moderată spre severă. Este un tratament administrat pe cale orală care poate fi prescris singur sau în combinație cu methotrexat.

Alectinib pentru tratamentul cancerului pulmonar fără celule mici în stadiu avansat și pozitiv la markerul ALK (anaplastic lymphoma kinase).

Etanercept a primit aviz favorabil în tratamentul artritei cronice juvenile idiopatice, reumatismul psoriazic, spodilartrită axială, psoriazis în plăci, la adult și copil.

Rituximab pentru tratarea pacienților afectați de limfom non-Hodgkins, leucemie limfoidă cronică, poliartrită reumatoidă și granulomatoză, poliangeită microscopică.

Chormetina în tratamentul micozei fungice (limfom cutanat cu celule T).

Medicamentul generic pregabalina pentru tratamentul epilepsiei, durerii neuropatice și anxietății.

Simoctocog alpha pentru prevenirea și tratamentul sângerărilor la pacienții afectați de hemofilie A.

De altfel, CMPH a recomandat autorizarea punerii pe piață a bezlotoxumab destinat prevenirii recidivelor în infecțiile cu Clostridium difficile, într-o procedură scrisă în noiembrie 2016.
CMPH a recomandat 9 extinderi de indicații terapeutice și a emis 4 avize negative, în cursul anului 2016.

În total, în 2016, 81 de noi medicamente au primit un aviz favorabil. Pentru ultimele 7, recomandările CMPH au fost transmise Comisiei Europene care va trimite deciziile la Autoritatea de punere pe piață în toate țările U|E.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră