După o dublă mastectomie, Angelina Jolie speră ”să fie sănătoasă”, la vârsta de 50 de ani

03 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
După o dublă mastectomie, Angelina Jolie speră ”să fie sănătoasă”, la vârsta de 50 de ani

Angelina Jolie a făcut, în 2013, o dublă mastectomie pentru a reduce riscul de cancer, boala de care a suferit mama ei, Marcheline Bertrand, și acum, obiectivul ei este ca la vârsta de 50 de ani să fie sănătoasă și să poată spune: Am reușit! , transmite Gala fr. 

În 2013, Angelina Jolie redacta o rubrica în New York Times, unde povestea că a făcut o dublă mastectomie preventivă. Anul următor, Angelina Jolie a revenit pe masa de operație, de această dată pentru excizia ovarelor și trompelor uterine.

O decizie grea și radicală pe care, totuși, actrița nu a regretat-o niciodată. ”Ca femeie, mă simt liniștită. Mama mea și bunica mea au decedat la vârsta de 40 de ani. Eu am 40 de ani. Și aștept să fac 50 de ani pentru a spune: am reușit, explica atunci Angelina Jolie în Vogue.

Patru ani mai târziu, Angelina Jolie nu și-a schimbat opinia: nici în privința acestei dificile intervenții chirurgicale, nici pentru că a făcut-o cunoscută publicului. ”Sunt bucuroasă că am vorbit deschis despre dubla mastectomie pentru a preveni un probabil cancer, de exemplu, deoarece femeile mi-au spus că aceasta le-a ajutat și pe ele să discute”, remarca fost soția a lui Brad Pitt în revista Femina care apare în Elveția. ”Dar nu mi-am făcut nici un plan de viitor”, spunea actrița..

Mama și bunica mea au făcut cancer la 40 de ani. Singurul meu obiectiv este să ajung la vârsta de 50 de ani sănătoasă, sublinia actrița în vârstă de 42 de ani.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră