Dubii în SUA privind noul tratament antihepatita C. FDA intervine

02 Iun 2015
Dubii în SUA privind noul tratament antihepatita C. FDA intervine
Optiunile de tratament pentru hepatita cronică C, o infecţie gravă ce pune în pericol viaţa, s-au îmbunătățit substanțial și câteva noi scheme de tratament, cu durate mai scurte și efecte îmbunătățite, sunt acum disponibile.

Cu toate acestea, mai multe grupuri şi-au exprimat îngrijorarea privind dovezile folosite pentru aprobarea acestor noi medicamente, fapt ce a fost folosit pentru a pune la îndoială eficacitatea tratamentului sau pentru a refuza plata acestuia, scrie eurekalert.org.

Pentru a răspunde acestor îngrijorări, Agenţia Americană pentru Medicamente -FDA- Divizia de produse antivirale (CDER) a dat publicităţii un comunicat în care subliniază abordările ştiinţifice ale agenţiei şi procesul de reglementare ce susţin dezvoltarea şi aprobarea de noi medicamente pentru tratarea hepatitei C.

"Abordarea FDA în evaluarea recentă a medicamentelor împotriva hepatitei C subliniază flexibilitatea agenției de a lua în considerare noi teste sau teste alternative pentru medicamentele ce au demonstrat rezultate promiţătoare încă dintr-o fază incipientă", a declarat dr. Poonam Mishra, director adjunct pentru Securitate, Divizia de Produse antivirale a FDA. Acesta a adăugat că
procedura accelerată poate fi folosită fără a compromite standardele de eficacitate ale medicamentelor ce se dovedesc potenţiale terapii inovative. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră