În premieră: Celebrul dr. Oz, la Sala Palatului, la 25 mai

12 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
În premieră: Celebrul dr. Oz, la Sala Palatului, la 25 mai


Conferinta va fi urmată de un alt eveniment dedicat exclusiv personalitatilor importante din lumea medicală din România: Gala pentru excelenţă în sănătate, în cadrul căreia premiile vor fi acordate de Dr. Oz.
La ora actuală, OZ este cel mai cunoscut medic pentru că a reuşit să aducă medicina complementară în faţa publicului, prin emisiuni de televiziune (a cunoscut celebritatea cu The Dr. Oz Show, lansat de Oprah Winfrey), de radio sau prin tipărirea a diverse publicaţii, toate acestea fiind extrem de îndrăgite de publicul american şi ajungând, în timp, să câştige admiraţia şi respectul întregii lumi.

Cine este Dr. Oz
Mehmet Cengiz Oz s-a născut la 11 iunie 1960 în Cleveland, Ohio, Statele Unite ale Americii. La vârsta de 7 ani s-a decis să devină medic, inspirat de exemplul tatălui său care era chirurg la Centrul Medical Wilmington. După ce a absolvit la Universitatea Harvard, a obţinut un MBA (Master of Business Administration) în cadrul Şcolii Wharton şi un MD (Medicinae Baccalaureus) la Universitatea din Pennsylvania, Şcoala de Medicină, demonstrându-şi, ulterior, faptul că poate fi un chirurg de excepţie, devenind unul dintre cei mai buni specialişti în transplantul de inimă.
În 1994, Oz a înfiinţat Institutul de Cardiologie şi Medicină Complementară a Spitalului Presbitarian din New York, pe care îl conduce. Este vice-preşedinte şi profesor la catedra de Chirurgie a Universităţii Columbia. Împreună cu soţia sa, Lisa, a scris şi publicat, în 1998, cartea Healing from the Heart: A leading Surgeon Combines Eastern and Weastern Traditions to Create the Medicine of the Future.
Din dorinta de a face mai mult pentru oameni, doctorul Oz a căutat practici alternative la tratamentele existente deja, pe care a reuşit să le combine cu succes într-un show televizat.
Prima lui emisiune de televiziune, denumită Second Opinion with Dr. Oz, pe care a creat-o împreună cu soţia sa, în 2003, a durat doar un sezon, însă i-au avut printre invitaţi pe Charlie Sheen, Patti LaBelle, Quincy Jones şi Oprah Winfrey. Cu Oprah Winfrey a colaborat în mod excepţional. Aceasta a început să îl cheme frecvent la emisiunile televizate The Oprah Winfrey Show şi la emisiunile la radio Oprah & Friends.
De asemenea, Oz a publicat seria de cărţi YOU, devenite cele mai vândute în toată ţara, şi scrie articole în revista Esquire.
În 2009, după succesul înregistrat la emisiunile lui Oprah, aceasta s-a oferit să fie co-producatorul unei serii de emisiuni televizate, The Dr. Oz Show. Emisiunea i-a adus doctorului trei premii Emmy consecutive, bucurându-se şi în prezent de un rating uriaş.
Doctorul Oz este un exemplu demn de urmat, fiind un soţ care îşi iubeşte soţia şi un tată fericit. Are 4 copii, dintre care ultima fiică, Daphne a început să calce pe urmele lui, ca gazdă de televiziune şi scriitoare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră