Dr. Rodica Tănăsescu: ”Întâi mergi la medic” , pentru medicamentul fără prescripție medicală și suplimentul alimentar!

30 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Dr. Rodica Tănăsescu: ”Întâi mergi la medic” , pentru medicamentul fără prescripție medicală și suplimentul alimentar!

Dr. Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale a Medicilor de Familie, avertizează că și medicamentul cumpărat de la farmacie fără rețeta medicului, și suplimentul alimentar trebuie folosite la indicația medicului. 

”OTC-ul – medicament fără prescripție medicală – își are locul strict în farmacie”, spune dr. Rodica Tănăsescu

În legătură cu OTC-uri și suplimente alimentare, dr. Rodica Tănăescu lansează un mesaj-avertisment: ”Întâi mergi la medic”, la lansarea campaniei inițiate de Asociația Română a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale (RASCI),.  

Campanie RASCI are ca scop informarea consumatorilor și pacienților asupra pericolului la care se expun prin folosirea de  medicamente fără avizul medicului, printre care automedicația.

Președintele comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, atrage atenția că ”avem probleme cu automedicația”. În opinia acestuia, ”cred că spargem toate statisticile europene în acest sens".

Rezultatul este dramatic. Avocatul Colegiului Medicilor din România, Liviu Fătu, trage un semnal de alarmă: mulți bolnavi în stadiu terminal se tratează cu suplimente alimentare sau OTC-uri cu speranța că așa se vindecă. Din păcate, ei ajung la medic mult prea târziu, când acesta mai are foarte puține soluții terapeutice. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră