Pentru a-i stimula să doneze sânge, suedezii primesc sms-uri de mulţumire pentru gestul lor salvator

14 Iun 2015
Pentru a-i stimula să  doneze sânge, suedezii primesc sms-uri de mulţumire pentru gestul lor salvator
 Pentru a stimula donarea de sânge periodică, suedezii primesc un sms de mulţumire atunci când gestul lor a salvat o viaţă. Suedia nu este singura ţara dezvoltată care înregistrează o scădere a numărului donatorilor de sânge.

Pentru a determina creşterea numărului persoanelor care dau dovadă de spirit civic, serviciul suedez pentru transfuzie sanguină a decis să trimită sms-uri personalizate donatorilor de sânge. Prima dată, ei primesc un sms de mulţumire pentru faptul că au donat sânge. Apoi, ei primesc un alt sms în ziua când sângele lor a fost folosit pentru a salva viaţa unui pacient, pentru că sângele lor curge în venele altor oameni.

« Încercăm să dezvoltăm noi modalităţi prin care să atragem atenţia asupra importanţei donatorilor », a explicat Karolina Blom, responsabil cu comunicarea pentru serviciul de transfuzie sanguină din Stockholm, într-un interviu acordat ziarului britanic The Independent. Potrivit serviciului de transfuzii sanguine, donatorii de sânge au primit în mod favorabil acest semn de mulţumire şi s-au simţit stimulaţi să doneze sânge mai frecvent.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră