Dispar de pe piață țigările mentolate

06 Mai 2020 | scris de A.V.
Dispar de pe piață țigările mentolate

În mai puțin de-o lună, țigările mentolate vor dispărea de pe piața din România. Măsura, prevăzută de Directiva Europeană a Tutunului și transpusă în legislația din România, va afecta circa 500.000 de fumători români, care vor putea regăsi aroma de mentol doar în produsele care încălzesc tutunul, precum dispozitivele ”glo”, și în țigările electronice, precizează un comunicat al companiei British American Tobacco.

Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca și țigaretele, scrie rfi.ro.

Legiuitorii europeni au considerat însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții, de aceea variantele cu arome vor mai fi disponibile în aceste produse. 

Pentru mulți consumatori, produsele care încălzesc tutunul reprezintă deja o alternativă viabilă la fumat, cu potențial de risc redus,  circa 150.000 de români deținând deja un dispozitiv glo, precizează compania care deține 50% din piața românească a tutunului.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră