Legea privind interzicerea ţigărilor mentolate a fost adoptată. Ce urmează

18 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea privind interzicerea ţigărilor mentolate a fost adoptată. Ce urmează

Proiectul de lege stabileşte avertismente mai mari pe pachetele produselor din tutun, eliminarea posibilităţii de achiziţionare a ţigaretelor de pe internet, precum şi instituirea unor condiţii stricte de comercializarea ţigărilor electronice sau a produselor de fumat din plante.

De asemenea, legea interzice comercializarea tuturor produselor din tutun care conțin aditivi speciali, precum vitamine, cafeină, taurină și creează astfel impresia că un produs din tutun are un efect benefic asupra sănătății sau că prezintă riscuri mai mici pentru aceasta, a celor care conțin arome în capsule, filtru sau în alte caracteristici tehnice, dar și a tutunului rulat cu o aromă caracteristică.

''În momentul în care va intra în vigoare legea, adică la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, vor trebui să dispară de pe piaţă produsele cu tutun aromate, mai specific ţigările care în momentul de faţă au capsule aromate în filtru. Cu data intrării în vigoare a legii producătorii trebuie să fabrice pachetele de ţigări conform noilor reguli'', a declarat Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii, la finalul şedinţei Comisiei juridice în care a fost dezbătut proiectul de lege al Guvernului, conform mediafax.ro.

Ţigările mentolate vor mai putea fi comercializate până în anul 2019, iar pachetele inscripţionate cu avertismente, conform vechilor reguli, până la 20 mai 2017. ''Noul pachet de ţigări va avea o imagine grafică pe 65% din suprafaţa pachetului. Aceste imagini voi fi pe ambele feţe pentru ca nu fi posibil să ascunzi imaginea în raftul de prezentare a produselor din tutun. Aceste imagini vor trebui schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum încolo în aşa fel încât oamenii să nu se mai obişnuiască cu imagiile şi să fie surprinşi de alte imagini'', a mai spus expertul Ministerului Sănătăţii.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră