Dietă: Proteinele sunt esenţiale pentru sănătatea muşchilor, topirea grăsimilor şi evitarea celulitei

16 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Dietă: Proteinele sunt esenţiale pentru sănătatea muşchilor, topirea grăsimilor şi evitarea celulitei
 
Trebuie avută o grijă sporită la aportul de grăsimi, sare şi zahăr. "Echilibrul acido-bazic este primordial, deoarece contribuie la apariţia unor modificări la nivelul celulelor, inclusiv a metabolismului gărsimilor", subliniază Julie Ferrey, specialist nutriţionist, citat de site-ul topsante.fr. 
Dimpotrivă, spune acesta,  excesul de aciditate împiedică eliminarea grăsimilor. În cazul supraponderii, aciditatea la nivelul corpului creşte astfel încât se creează un blocaj care este la originea tendinitelor şi a altor dureri cauzate de hiperaciditate. Asta înseamnă că dieta trebuie să fie echilibrată. 
 
Un alt factor care trebuie monitorivat este glicemia. Trebuie monitorizat şi ţinut sub control nivelul zahărului în sânge, limitând consumul de dulciuri şi de alimente cu index glicemic mărit, cum este pâinea albă, pastele şi orezul rafinate.
 
Potrivit lui Jules Ferrey pentru reuşita unei diete trebuie respectate 12 reguli care contribuie la reducerea stratului de ţesut adipos şi protejează sănătatea. 
- Folosiţi grăsimile bune: ulei de măsline, de nuci, avocado. Cu măsură, deoarece sunt calorice şi nu sunt eliminate.
 
- La mesele principale introduceţi în meniu proteine animale sau vegetale. Acestea sunt esenţiale pentru a proteja sănătatea muşchilor, în procesul de topire a grăsimilor, dar şi în  gestionarea apei în organism. Lipsa de proteine = retenţie de apă şi celulită. 
 
- Nu săriţi peste mesele principale. În acest caz, impactul hormonal este dezastruos: este perturbat nivelul glicemiei, se instalează foamea şi evident stocarea de grăsmi.
 
- Evitaţi sarea, alimentele sărate, care provoacă aciditate şi farvorizează reţinerea de apă.
 
- Renunţaţi la zahăr şi alimentele cu indice glicemic ridicat. Aceste alimente măresc apetitul şi acumularea de calorii. 
 
- Renunţaţi la combinarea la întâmplare a alimentelor. NU: paste cu carne. Da: legume cu carne. DA: paste cu legume. Proteinele de origine animală pot fi combinate cu legume pentru a facilita digestia şi a reduce glicemia. Nu veţi amesteca glucidele cu proteinele de origine animală.
 
- Nici o zi fără probiotice sau prebiotice. Deoarece dezechilibrul al nivelul florei provoacă luarea în greutate.
 
- Beţi suficientă apă. Asta înseamnă că veţi merge mai des la toaletă. Ceea ce este foarte bine.
 
- Înlocuiţi  sarea cu ierburi aromatice şi condimente.
 
- Mâncaţi fructe pentru a rezolva problema tranzitului. O jumătate de oră înainte sau două oră după masă, pentru a evita fermentarea şi balonările.
 
- Evitaţi sucul de fructe, băuturile carbogazoase şi băuturile alcoolizate.
 
- Cafeaua: maximum trei pe zi. Aceeaşi recomandare şi în cazul ceaiului. Deoarece şi cafeaua, şi ceaiul sunt bogate în cafeină.  
 

Citiți despre ce este dieta oloproteică

Citiți despre modul în care evoluează dieta oloproteică a Amaliei Năstase

 
 
 
 
 
 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră