Cum poți slăbi sănătos și rezonabil, fără o dietă specială!

25 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Cum poți slăbi sănătos și rezonabil, fără o dietă specială!

Pentru a slăbi nu caloriile contează, nu dietele, ci cantitatea alimentelor consumate. Este ceea ce susțin cercetătorii de la Brigham Young University (Utah, SUA) într-un studiu publicat în revista științifică Advances in Obesity, Weight Management&Control. 

Pentru acest studiu, autorii acestuia au cerut unui grup format din 61 de persoane să numere cu precizie numărul înghițiturilor, adică să contabilizeze de câte ori duc la gură tacâmul sau paharul  cu diverse băuturi, exceptând apa. Din 61 de persoane, timp de o lună, 41 au reușit să scadă cu 20% - 30% numărul înghițiturilor.

Rezultatul: într-o lună, aceste persoane au scăpat de 1,8 kg, ceea ce corespunde stadardului de pierdere în greutate în mod sănătos și rezonabil, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor  din SUA(CDC). 
Acest studiu confirmă ceea ce se știa deja: a mânca mai puțin, aceasta face diferența. Noi nu recomandăm înfometarea, ci pur și simplu de a mânca și a bea mai puțin, a declarat John West, principalul autor al acestei cercetări. 

Principala dificultate a acestui regim este ținerea sub control a numărului înghițiturilor. În acest sens, autorii studiului au anunțat că au cerut ajutorul departamentului informatic al unviersităților pentru a pune la punct o aplicație care să fie disponibilă pe Android și iPhone, care să vină în sprijinul participaților pentru acest calcul. 

Autorii studiului speră să ofere astfel o soluție eficientă și ieftină celor 70% dintre americani supraponderali. Așadar, pur și simplui străduiți-vă să reduceți cantitatea de alimente din farfurie! Și un prim pas ar fi să renunțați la farfuriile imense, asemănătoare cu niște platouri! 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră