Aţi auzit de Dieta 30 ? Cum funcţionează şi cât de sigură este

03 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Aţi auzit de Dieta 30 ? Cum funcţionează şi cât de sigură este

Dacă Dieta 30 e relativ nouă, conceptul care stă în spatele ei e mai vechi. Dieta are la bază ideea că tot ceea ce mâncăm afectează direct sănătatea şi nivelul de energie. Eliminarea alimentelor cu efect negativ ne face să ne simţim mai plini de energie, sănătoşi şi fericiţi. În timp ce premisele sunt asemenea altor diete, întrebarea este dacă Dieta 30 într-adevăr funcţionează, se întreabă medicaldaily.com.

Ce este această dietă

După cum sugerează şi numele, este o dietă pe termen scurt, ceea ce înseamnă că durează 30 de zile. Scopul său este eliminarea alimentelor problematice şi introducerea unor variante mai sănătoase. Nu ai voie să consumi produse lactate, cereale, zahăr, alcool şi legume, spre exemplu. În schimb, conform paginii de web a dietei, este încurajat consumul de carne, ouă, şi tone de vegetale, fructe, precum şi uleiuri, seminţe şi nuci. Site-ul recomandă alimentele cât mai cunoscute, naturale şi neprocesate.


Este sigură?

Deşi are multe restricţii, dieta nu elimină principalele grupe alimentare şi nici nu reduce aportul zilnic de calorii. În plus, deşi dieta elimină multe dintre alimentele preferate, pune accent pe proteine, vegetale şi carne neprocesată. Mai mult, după cele 30 de zile de dietă, alimentele eliminate la început pot fi reintroduse treptat în alimentaţie.

Funcţionează?

Conform scriitoarei Lindsey Lanquist, care a scris recent un articol după ce a încercat-o pe pielea ei, dieta funcţionează. Ea spune că a urmat dieta, a respectat-o întrutotul cu o singură excepţie şi susţine că s-a schimbat nu numai în cazul aspectului fizic, ci şi mental. Lanquist scrie că, gândindu-se prea mult la cât a luat în greutate. a determinat-o să fie mult mai conştientă şi să ia decizii sănătoase atunci când îşi alege alimentele pe care vrea să le consume. Ea a mai spus că are mai multă energie, doar câteva probleme digestive şi chiar a pierdut din greutate.

Cu toate acestea, dieteticiana Joan Salge Blake din Boston şi purtător de cuvânt al Academiei de Dietetică şi Nutriţie spune că, la fel ca toate dietele pe termen scurt, orice greutate pierdută pe parcursul celor 30 de zile se pune la loc în momentul revenirii la o dietă normală.

Oricum, pentru cei care au urmat această dietă, beneficiile sunt vizibile şi după încheierea celor 30 de zile. De exemplu, Lindsey Lanquist a scris că deşi nu mai ţine dieta, ea încă mai încearcă să facă alegeri alimentare sănătoase, ca în timpul dietei.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră