Murăturile pot să atenueze simptomele de depresie şi anxietate

20 Iun 2015
 Murăturile pot să atenueze simptomele de depresie şi anxietate
 Cercetătorii de la Universitatea William & Mary din Statele Unite au descoperit o legătură între consumul de alimente fermentate şi reducerea simptomelor de anxietate. Site-ul Slate.fr. mai anunţă că subiectul este abordat într-un articol ce va fi publicat în numărul din luna august al revistei  Psychiatry Research.  

Studiul se bazează pe aproximativ 700 de întrebări la care au răspuns studenţi care prrezentau simptome de anxietate de tip social. Este posibil ca probioticele din aceste alimente fermentate să modifice în mod favorabil flora intestinelor şi, implicit, să atenueze simptomele de anxietate socială, explică profesorul în psihologie, Matthew Hilimire, unul dintre autorii studiului. Mi se pare fascinant cum unele microorganisme din intestine pot să influenţeze starea de spirit a unui om, spune prof. Hilimire.

 Cercetătorii au mai descoperit că alimentele fermentate dau rezultate foarte bune în cazul studenţilor predispuşi la anexietate şi nervroze.

În categoria  alimente fermentate eficiente în aceste cazuri, cercetătorii au nominalizat iaurturile şi murăturile de varză şi castraveţi.  

Etapa următoare a studiului constă în verificarea relaţiei cauză-efect între consumul de probiotice şi reducerea anxietăţii. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră