Japonezii proiectează să instaleze toalete cu apă în ascensoare, utile persoanelor stresate din cauza cutremurelor

03 Iun 2015
Japonezii proiectează să instaleze toalete cu apă în ascensoare, utile persoanelor stresate din cauza cutremurelor
 Japonezii, recunoscuţi pentru precizie şi corectitudine, care nu lasă nimic la voia întâmplării, s-au gândit să instaleze toalete cu apă în ascensoare, utile mai ales în timpul cutremurelor. Poate părea o aiureală, dar imaginaţi-vă că sunteţi blocat într-un ascensor de câţiva metri pătraţi după un cutremur de 6 sau 7 grade pe Richter. Un WC pliabil poate fi foarte util în asemenea momente critice, stresante. Acum, constructorii proiectează, de asemenea, să stocheze apa în aceste ascensoare. „Am decis să examinăm aceste dispoziţii cu scopul de a îmbunătăţi securitatea şi prevenţia riscurilor” în ascensoare, spune Takeshi Miyata.

Sunt deja produse specifice în comerţ şi unele imobile sunt deja echipate, dar noi vom vedea în ce condiţii ar putea fi generalizate.

Arhipelagul nipon este afectat, anual, de mii de seisme, majoritatea imperceptibile. Din această cauză, diverse modele de toalete de dimensiuni mici, portabile au fost deja concepute pentru situaţii de urgenţă. Aceste toalete fac parte deja din echipamentul unor japonezi în caz de cutremure sau alte dezastre.

În Japonia, sunt aproximativ 700.000 de ascensoare, dintre care 150.000 în Tokyo. Ultimul cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter s-a simţit din plin, dar fără să facă victime, la Tokyo. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră