Convulsii, stare de confuzie și scrâșnetul dinților de la cura detox!

06 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Convulsii, stare de confuzie și scrâșnetul dinților de la cura detox!

Femeia avea diferite simptome: convulsii, indispoziție, scrâșnet al dinților și stare de confuzie.

Diagnosticul a fost pus după ce medicii au ajuns la concluzia că femeia a băut cantități mari de lichide: apă, infuzii, supe. Britanica a recunoscut că a folosit în cura de detoxifiere foarte multe plante medicinale și depurative, despre care știm că favorizează eliminarea toxinelor și reziduurilor din organism: ceai verde, rădăcină de valeriană, ciulini etc.

Medicii au luat în calcul că pacienta a ajuns la aceste simptome în urma unei hiponatremii, o carență importantă de sodiu în sânge. Această putea fi provocată de excesul de lichide.

Potrivit specialiștilor, hiponatremia este o stare potențial letală, care apare atunci când nivelul de sodiu din plasmă scade sub valoarea normal. Mai expuși acestui fenomen sunt sportivii atunci când beau numai apă, în cantități mari, pentru a compensa pierderile prin transpirație din timpul antrenamentelor.

Cazul acestei femei, prezentat în publicația  British Medical Journal, ar trebui să reprezinte un avertisment la adresa persoanelor adepte ale curelor de detoxifiere prelungite și chiar o recomandare de a fi mai prudente  în privința virtuților diete. Așadar, chiar o cură de detoxifiere, dacă este adoptată frecvent, poate avea efecte nedorite

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră