Cu ochii direct pe virusul hepatitei C, expert în arta camuflajului!

16 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Cu ochii direct  pe virusul hepatitei C, expert în arta camuflajului!

În premieră mondială, cercetătorii francezi au reuşit să vizualizeze în mod direct virusul hepatitei C, considerat un expert al camuflajului. Performanţă aparţine cercetătorilor de la Universitatea Tours. Până acum, virusul C a fost observat la microscop.  În sânge, el este comparabil cu o mică şi simplă sferă albă în mijlocul altor sfere albe, precizează coordonatorul acestei cercetări, citat de Sciences et Avenir. 

Aceste alte mici sfere albe sunt lipoproteine, particule care transportă grăsimile în corp. Virusul şi lipoproteinele nu numai că se aseamănă, dar interacţionează în mod direct, ceea ce face ca  sistemul imunitar să aibă dificultăţi în detectarea germenului şi, evident, inclusiv de cercetători. 

Un adevărat joc de-a v-aţi ascunselea!, scrie Sciences et Avenir. Prin microscopia electronică, specialiştii francezi au reuşit o veritabilă performanţă. 

Structura virusului este în concordanţă cu informaţiile cercetătorilor anterioare de biologie moleculară, care o anticipau. Noile informaţii furnizate de cercetătorii francezi validează 25 de ani de cercetări ale comunităţii ştiinţfiice, subliniază echipa franceză. 

Această premieră deschide noi piste de cercetare a hepatitei C, dar şi pentru noi tratamente contra acestei boli grave.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră