Gelurile de duș, de gomaj, măștile exfoliante cu microbile din polietilenă, retrase de pe piaț

31 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Gelurile de duș, de gomaj, măștile exfoliante cu microbile din polietilenă, retrase de pe piaț

La 20 iulie anul acesta, în Franța, deputații Parlamentului au adoptat legea Biodiversității. Acest text prevede, printre altele, interzicerea microbilelor din polietilenă în produsele cosmetice: geluri de duș, de gomaj, măști exfoliante, peste de dinți...pentru a proteja planeta.

Această decizie a fost luată pentru că s-a observat că, după ce ne clătim, microparticulele nu se dizolvă și nu sunt filtrate după tratarea apelor uzate. Din această cauză, aceste substanțe ajung direct în natură: mări, oceane, alte cursuri de apă, unde sunt absorbite de fauna acvatică

Un veritabil dezastru pentru planetă

După adoptarea acestei legi, producătorii trebuie să renunțe la fabricarea produselor cosmetice care conțin microbile de polietilenă, începând din 1 ianuarie 2018.  Vestea bună este că, încă din 2013, câțiva producători reprezentantivi deja au devansat prin măsurile luate acest text de lege. 

Înlocuiți microbilele cu ingrediente naturale

Trebuie știut că microbilele din polietilenă pot fi foarte bine înlocuite cu produse naturale: argilă, pudră din sâmburi de caisă, zahăr...

Topsante propune și un gomaj 100% natural: într-un bol, amestecați o lingură de zahăr pudră cu o lingură de ulei vegetal (nuca, măsline, argan ...) și mai adăugați două picturi de ulei esențial de lămâie (atenție, nu e recomandat femeile însărcinate sau care alăptează). Aplicați pe piele și masați circular. Lăsați câteva minute și clătiți-vă cu apă caldă. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră