Coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară, avertizează consilierul ştiinţific al guvernului francez

24 Oct 2020
Coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară, avertizează consilierul ştiinţific al guvernului francez

În prezent, coronavirusul se răspândeşte mai rapid decât în primăvară, în faza iniţială a pandemiei, a afirmat vineri epidemiologul Arnaud Fontanet, consilier ştiinţific al guvernului francez, emiţând unul din cele mai puternice avertismente de până acum cu privire la amploarea valului care a cuprins Europa, scrie Agerpres.

"Şi apoi a venit o săptămână rece în septembrie şi toţi indicatorii au luat-o în direcţia greşită în toată Europa. Virusul se răspândeşte mai bine pe vreme rece pentru că noi trăim mai mult înăuntru", a explicat el.

După un vârf de 32.292 de spitalizări la 14 aprilie, când Franţa se afla într-unul din cele mai stricte lockdown-uri din Europa, numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19 a scăzut la un minim de 4.530 la 29 august, pentru a ajunge acum la 14.032, cu creşteri de peste 700 în ultimele patru zile.

"Spitalele şi personalul medical se vor găsi într-o situaţie pe care o cunoaştem deja", a mai spus Fontanet, referindu-se la vârful din perioada sfârşit de martie - început de aprilie, când sistemul spitalicesc s-a aflat în pragul colapsului.

"Avem o mulţime de instrumente să ne protejăm împotriva virusului, dar ne aşteaptă o perioadă dificilă", a adăugat el, făcându-se ecoul premierului Jean Castex, care a prognozat un noiembrie dur atunci când a anunţat noile restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Ca şi alţi experţi medicali, Fontanet a explicat că sunt necesare în jur de două săptămâni pentru ca măsurile de izolare să aibă un impact.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră