Aplicațiile mobile anti-COVID, o speranță tehnologică

22 Oct 2020
Aplicațiile mobile anti-COVID, o speranță tehnologică

Comisia Europeană a anunțat că extinde la nivel european folosirea unor aplicații naționale de depistare și avertizare a celor care au intrat în contact cu un bolnav de Covid-19, au anunțat Știrile ProTV. În interiorul țării sau în momentul în care o persoană călătorește într-un alt stat membru și intră în contact cu o persoană, această aplicație o va notifica dacă persoana respectivă a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Aplicațiile din Europa, bune practici
Odată descărcată aplicația, smartphone-ul utilizatorului depistează telefoanele din apropiere, dacă și acestea au aplicația și Bluetooth-ul deschis. Telefoanele înregistrează timpul petrecut de două persoane împreună și cât de aproape au fost una de cealaltă. Sistemul funcționează doar dacă persoana bolnavă semnalează în aplicație că a fost testată pozitiv. Aplicația ia în calcul dacă stai la mai puțin de doi metri de altă persoană și mai mult de 15 minute. În funcție de aceste date, ea calculează gradul de risc și-l transmite contacților unui utilizator infectat.

Aplicațiile din Germania, Italia și Irlanda, cu 30 de miloane de utilizatori, sunt legate la sistemul european, astfel că și utilizatorii din alte țări le-ar putea folosi, dacă legislațiile naționale permit acest lucru.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din It

Ultima oră