Dramă: Copil înţepat în ochi cu un ac folosit la tratarea unui porc bolnav

24 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Dramă: Copil înţepat în ochi cu un ac folosit la tratarea unui porc bolnav

"Azi, in jurul orei 13,30 s-a prezentat la noi o mamă cu un băieţel de 6 ani întepat de fratele său mai mic în OCHI cu un ac folosit în prealabil pentru un tratament la un PORC bolnav!

Nu am crezut, chiar după atâta experienţă în traumatologia oftalmologică, atât de vastă, că într-o familie, poate fi atâta inconştienţî, atâta iresponsabilitate! Nu trebuie lăsat la îmdemâna copiilor nici un obiect care le poate pune un pericol integritatea fizică: cuţite, foarfeci, lame, furculiţe etc!

De aceea, de orice fel, nici nu ma gândeam că trebuie spus, e de la sine înţeles! Iar dacă acele mai sunt şi folosite (şi la un animal bolnav), comentariile sunt absolut de prisos!
Cum poate un părinte sau bunic să condamne la asemenea suferinţă un copil, prin neglijenţa dusă la extrem?! Ce pot avea în minte asemenea oameni? Protecţia copilului ce părere are? E un baieţel f dragalaş, minion şi foarte cuminte, frumuşel, echilibrat, după atâtea injecţii locale şi perfuzii... A venit din alt oraş, corect tratat de medicul de acolo. Doamne fereşte, de asemenea accidente!, scrie prof. dr. Monica Pop. 

Managerul Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice spune că băieţelul va rămâne în spital, are nevoie de tratament susţinut şi, din păcate, există suspiciunea persistenţei unor leziuni la nivelul ochiului afectat.

De asemenea, prof. dr. Monica Pop atrage atenţia că băieţelul are nevoie de consultul unui medic infecţionist, deoarece acul cu care a fost înţepat în ochi a fost folosit pentru injectarea unui porc bolnav, existând un risc major de transmitere a unor infecţii.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră