Copii cu ”sindromul vârcolacului”, după ce li s-a administrat un medicament etichetat greșit

29 Aug 2019 | scris de B.M.D.
Copii cu ”sindromul vârcolacului”, după ce li s-a administrat un medicament etichetat greșit

Cel puţin 17 copii din Spania au dezvoltat pilozitate excesivă pe tot corpul după ce li s-a administrat un medicament greşit din cauza unei erori de etichetare, a anunţat Ministerul Sănătăţii spaniol, citat de agenția de presă franceză AFP.

Primele semnale de alertă au fost date în luna iunie, când părinţii au descoperit la copiii lor - printre care şi bebeluşi - o pilozitate anormală după ce au luat un medicament vândut sub denumirea de omeprazol, folosit împotriva refluxului gastro-esofagian.

După ce au investigat aceste cazuri de hipertricoză, afecţiune cunoscută sub numele de "sindromul vârcolacului", autorităţile spaniole au descoperit că în cutii se afla de fapt minoxidil, un medicament folosit împotriva căderii părului.

"Acest medicament a fost introdus într-un ambalaj marcat omeprazol", a declarat ministrul sănătăţii, Maria Luisa Carcedo.

Eroarea provine de la laboratorul FarmaQuimica Sur, cu sediul în Malaga, unde ingredientul activ a fost greşit etichetat din motive pentru moment necunoscute.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii spaniol a declarat că 17 cazuri de copii care au dezvoltat "sindromul vârcolacului" au fost raportate autorităţilor din Cantabria (nord), Andaluzia (sud) şi regiunea Valencia (est).

Simptomele vor dispărea după ce copiii nu vor mai lua medicamentul, care a fost retras din farmacii, a dat asigurări ministerul într-un comunicat, care a precizat că laboratorul a fost închis "ca măsură de precauţie".

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră