Curs de gătit pentru copii, inspirat din poveștile lui Creangă

16 Feb 2019 | scris de M.C.
Curs de gătit pentru copii, inspirat din poveștile lui Creangă

Pro Vita Iași organizează în perioada 14 februarie-14 aprilie 2019 cursul de gătit „La cuptorul Tincăi” pentru copii cu vârste între 9-13 ani. Proiectul este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Pro Vita în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași.

Prima parte a cursului s-a desfășurat joi la Biserica „Sf. Haralambie” din Iași, în parohia în care se află Bojdeuca lui Creangă, informează basilica.ro.

Copiii au participat la ateliere de gătit alivenci și plăcinte poale-n brâu, bucate inspirate din scrierile lui Ion Creangă.

Întâlnirile vor avea loc în fiecare joi până la14 aprilie. În timp ce copiii vor găti, însoțitorii lor vor avea parte de activități culturale și vizionări de film. 

Proiectul inspirat din poveștile lui Creangă are menirea de a-i conecta pe tineri la tradițiile satului românesc și de a readuce farmecul timpurilor trecute în viața lor.

„O viață a copilului astăzi în care foarte multe activități îi rup de realitatea lucrului concret pe care-l poate face cu mâinile lui”, a spus Pr. Radu Brânză, Coordonator al Departamentului Pro Vita Iași.

Înscrierea este gratuită, dar participanții trebuie să-și procure ingredientele necesare preparării produselor, respectând recomandările bucătarilor, scrie agorapress.ro.

La final, participanţii vor absolvi atelierele în cadrul unui concurs de prezentare şi degustare la „Zilele Bojdeucii” de la Muzeul „Ion Creangă” (13-14 aprilie 2019), iar câştigătorii vor primi Premiul „Gogâlţ, gogâlţ”, precizează ziarulevenimentul.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră