CAZ TULBURĂTOR în Italia. Mai mulţi copii, luaţi de la părinţi, spălați pe creier cu electroșocuri şi VÂNDUŢI unor asistenți maternali

30 Iun 2019 | scris de Ion Marinescu
CAZ TULBURĂTOR în Italia. Mai mulţi copii, luaţi de la părinţi, spălați pe creier cu electroșocuri şi VÂNDUŢI unor asistenți maternali

Carabinierii din Reggio Emilia, nordul Italiei, au arestat 18 persoane, printre care un primar şi mai mulţi medici, suspectaţi că au recurs la manipulări psihologice asupra unor copii pentru a-i lua de la părinţii lor şi a-i 'vinde' unor asistenţi familiali, relatează tvanouvelles.ca.

Cazul, dezvăluit joi de presa italiană şi confirmat pentru AFP de carabinieri, implică personalităţi politice, medici, precum şi psihoterapeuţi ai asociaţiei de asistenţă socială Hansel şi Gretel din Moncalieri, în apropiere de Torino, percheziţionată de forţele de ordine.

Primarul din Bibbiano, lângă Reggio Emilia, a fost şi el arestat şi consemnat la domiliciu.

Persoanele reţinute sunt suspectate de implicare într-o vastă organizaţie prin care copiii erau manipulaţi prin şedinţe de 'spălare pe creier', în care uneori erau folosite inclusiv electroşocuri.

Membrii grupării sunt acuzaţi de 'violenţe asupra minorilor' şi 'tentativă de extorcare'.

Ancheta, începută în 2018 şi denumită 'Îngeri şi demoni', a permis dezvăluirea unei scheme ce 'trebuia să treacă drept un model în materie de protecţie a minorilor victime ale unor abuzuri ceea ce era, în realitate, o afacere ilicită în defavoarea copiilor', a scris cotidianul La Repubblica.

'Potrivit parchetului, obiectivul grupării era să sustragă copii din familii cu situaţii sociale dificile şi să-i încredinţeze, în schimbul unor sume de bani, altor părinţi', menţionează Il Corriere della Sera.

Printre stratagemele utilizate se numărau desene de copii falsificate cărora li se adăugau conotaţii sexuale, terapeuţi deghizaţi în personaje negative din poveşti şi care se dădeau drept părinţi răi, sau false amintiri de abuzuri sexuale, generate prin stimulare electrică.

Conform presei, ar fi fost semnalate cazuri de agresiuni sexuale în familiile de primire, printre care figurau proprietarii unui sex-shop, precum şi persoane cu tulburări psihice.

Faptele au fost considerate suficient de grave pentru ca şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, aflat la summitul G20 de la Osaka, să-şi exprima stupefacţia: 'Dacă se vor confirma, aceste acuzaţii ar fi înfiorătoare şi tulburătoare', a declarat el.

La rândul său, ministrul de interne Matteo Salvini a cerut crearea unei comisii de anchetă privind programul de asistenţi familiali din Italia.

CREDIT FOTO: tvanouvelles.ca -  New Africa - stock.adobe.com

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră