Antibiotice: Evitați-le! Provoacă alergii alimentare, la copii

06 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Antibiotice: Evitați-le! Provoacă alergii alimentare, la copii

În primii ani de viață ai copiilor, antibioticele au capacitatea de a modifica florea intestinală. Or, în medie, copiii cu vârsta de trei ani beneficiază de 2,2 rețete de antibiotice, potrivit literaturii de științifice, scrie site-ul topsante.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud (SUA) au efectuat un studiu pe un lot de 7.499 de copii, dintre care 1.504 sufereau de alergii alimentare.

Antibioticele distrug flora intestinală a copiilor și mărește riscul de alergii alimentare, este concluzia studiului de la Universitatea din Carolina de Sud. Studiul demonstrează legătura dintre abuzul de antibiotice și apariția alergiilor alimentare.

Cercetătorii au observat că micuții cărora medicii le prescriu antibiotice în primul lor an de viață prezintă un risc cu 21% mai mare de a fi diagnosticați cu alergii alimentare comparativ cu alți copii.

Copiii care au fost tratați în trei rânduri cu antibiotice prezintă un risc cu 31% mai mare de alergii. Cel mai mare risc a fost observat la cefalosporine și sulfamide (antibiotice cu spectru larg), care măresc riscul de alergii alimentare la 50%-54%.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră