Spitale: fără medic la camera de urgenţă, cu secţie de chiuretaj folosită ca hol, instrumentar uzat şi plafoane cu risc de prăbuşire

27 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Spitale: fără medic la camera de urgenţă, cu secţie de chiuretaj folosită ca hol, instrumentar uzat şi plafoane cu risc de prăbuşire


Probleme majore au fost constatate la: Spitalul Clinic Judeţean Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Spitalul Municipal Beclean - Bistrița Năsăud, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, Spitalul Municipal „Dr. Valer Russu” Luduş, Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

La Spitalul Clinic Judeţean Arad, Secţia clinică boli infecţioase adulţi funcționează într-o clădire retrocedată, într-o stare avansată de degradare, cu tâmplărie degradată, fără circuite funcționale corespunzătoare, cu pereți neigenizați, tavane cu infiltrații, tencuieli căzute. Iar Secţia obstetrică funcționează într-o clădire retrocedată, dezafectată parțial din cauza degradării avansate, cu camere dezafectate cu podeaua/plafonul nesigure, cu risc de prăbușire. Există un salon comun pentru pregătire preoperatorie și trezire postoperatorie prin care se face accesul în salonul pentru chiuretaje la cerere, neexistând circuite separate.

Raportul evidenţiază că Spitalul Clinic Judeţean Craiova necesită lucrări de consolidare și igienizare generală, chiar și în spațiile recent renovate (ultimii 2 ani), ceea ce a dus la supraaglomerarea secțiilor, nerespectarea ciruitelor funcționale, creându-se conditţii de risc epidemiologic crescut.

La Spitalul Municipal Beclean, județul Bistrița Năsăud, camera de primiri urgenţe (CPU) funcționează fără medici. Serviciile medicale în CPU sunt asigurate de personalul medical din spital. Postul a fost scos la concurs dar nu s-a prezentat nimeni. Singura persoană interesată este un medic de familie care însă nu are curs de pregătire în domeniul urgențelor medicale, conform legislalției în vigoare. Având în vedere că și la serviciul de ambulanță din zonă nu este încardat niciun medic, nu s-a dispus suspendarea activității CPU pentru a asigura asistența medicală de urgență în zonă.

La Spitalul Municipal „Dr. Valer Russu” Luduş, s-a descoperit mobilier deteriorat, pereți interiori, exterior întro stare avansată de uzura, instalații sanitare uzate, deteriorate, improprii desfășurării activităților medicale cu atât mai mult cu cât pacienții sunr spitalizți pe termen lung.

Controlul a mai constatat că, pe raza judetului Ialomița, nu există o secție de boli infecto-contagioase

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră