Consumul de carne roşie şi procesată nu este dăunător pentru sănătatea oamenilor, conform unui nou studiu

05 Oct 2019
Consumul de carne roşie şi procesată nu este dăunător pentru sănătatea oamenilor, conform unui nou studiu

Cercetătorii de la două universităţi canadiene au ajuns la concluzia că majoritatea oamenilor pot să continue să consume carne roşie sau procesată în aceleaşi cantităţi pe care le consumă şi în prezent.

Un studiu controversat pune la îndoială concluziile cercetărilor anterioare care leagă consumul de care roşie sau carne procesată de problemele de sănătate cardiovasculare şi chiar apariţia cancerului.

Specialişti de la două universităţi canadiene, care au realizat studiul, recomandă celor mai mulţi adulţi să îşi continue în acelaşi ritm consumul de carne roşie şi carne procesată, notează Science Daily.

Cele două universităţi, MacMaster şi Dalhousie, au derulat o trecere în revistă care a concluzionat că nu există dovezi statistice relevante care să lege consumul de carne roşie de creşterea riscurilor cardiovasculare, diabet sau cancer.

Oamenii de ştiinţă au analizat datele obţinute în 12 studii anterioare.

În cazul a alte trei treceri în revistă ale unor studii care au urmărit evoluţia a câteva milioane de participanţi, cercetătorii au concluzionat că există o asocierea nesigură între renunţarea sau un consum redus de carne roşie şi beneficiile asupra sănătăţii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră