Impactul consumului de cafea asupra organismului a fost reevaluat

06 Iun 2019 | scris de Bianca Maria Drug
 Impactul consumului de cafea asupra organismului a fost reevaluat

Potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici publicat de The Guardian, reacția la cafea variază de la o persoană la alta, aşa că șterge cu buretele ce ai învățat despre limitele consumului de cafea.

Altfel spus, nu poate fi stabilită o conexiune directă între consumul de cafea și anumite probleme arteriale sau cardiace. Concluziile studiului au fost formulate de oameni de știință susținuți de Fundația Britanică pentru Inimă.

Inițial, cercetătorii britanici au intenționat să ajungă la o concluzie fermă legată de consumul de cafea.

În final, oamenii de știință au realizat că dacă o persoană bea, de exemplu, în mod curent, 25 de cești de cafea pe zi, impactul asupra inimi și a arterelor nu este mai rău comparativ cu cei care beau, în mod obișnuit, zilnic, o singură ceașcă.

Momentan, nu este foarte clar dacă această analiză ar trebui să dea undă verde abuzului de cafea. Pe de altă parte, în cazul în care consumul de cafea este un obicei, acesta nu este dăunător. 

Pentru a se ajunge la concluzii, studiul a implicat separarea participanților în trei grupuri.

Membrii primului grup obișnuiau să bea zilnic cel mult o ceașcă pe cafea. Cei din al doilea grup consumau între una și trei cești de cafea pe zi. Participanții la studiu din cel de al treilea grup au băut până la 25 de cești de cafea în fiecare zi. 

În final, toți participanții au fost supuși unor teste, inclusiv un RMN, pentru a se observa evoluția inimii și a sistemului circulatoriu.

În opoziție cu unele dintre studiile anterioare, dpctprul Kenneth Fung de la Universitatea Regina Maria din Londra a afirmat că nu a sesizat o legătură între consumul de cafea și impactul negativ asupra fluxului arterial. 

Pe de altă parte, cercetători australieni și canadieni au publicat un studiu în Consciousness and Cognition, potrivit căruia simplul gând la cafea este suficient pentru a trezi mintea și a ajuta persoanele să se concentreze mai bine.

Condiția esențială este ca oamenii să asocieze cafeaua cu ideea de vitaliatte, ambiție și productivitate.

Potrivit realizatorilor acestui studiu, trebuie înțelese mai bine înțelesurile atribuite mâncărurilor și băuturilor, contând mult cu ce este hrănită mintea pentru ca aceasta să funcționeze la parametri optimi. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră