CM din Qatar: Avertisment cu privire la „gripa de cămilă” pe măsură ce fanii Cupei Mondiale se întorc acasă

15 Dec 2022
CM din Qatar: Avertisment cu privire la „gripa de cămilă” pe măsură ce fanii Cupei Mondiale se întorc acasă

Fanii Angliei care s-au întors de la Cupa Mondială au fost avertizați despre riscurile de a aduce acasă gripa mortală a cămilelor, scrie Metro.

Medicii au fost puși în alertă pentru semne de gripă fatală în rândul fanilor Three Lions care s-au întors din Qatar .

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (HSA) a îndemnat medicii să aibă grijă de persoanele care suferă de febră și dificultăți de respirație.

MERS este mult mai letal decât Covid 19 – mai mult de o treime dintre persoanele care îl prind mor, comparativ cu mai puțin de 4% dintre cei care suferă de Covid.

Autoritatea sanitară din Anglia a trimis o notă de informare, potrivit The Sun, care afirmă: „Clinicile și echipele de sănătate publică ar trebui să fie atenți în mod special la posibilitatea ca MERS să se întoarcă de la Cupa Mondială."

„Riscul de infecție pentru rezidenții din Marea Britanie este foarte scăzut, dar poate fi mai mare la cei cu expunere la factori de risc specifici din regiune, cum ar fi cămilele.

„MERS poate fi obținut din contactul apropiat cu cămile sau din consumul de produse de cămilă, de exemplu, lapte de cămilă nepasteurizat”. De asemenea, avertizează asupra „transmiterii de la persoană la persoană” și spune că au fost deja raportate două cazuri în Qatar anul acesta, ambele fiind expuse la cămile.

Identificată pentru prima dată în Arabia Saudită în 2012, MERS este o boală respiratorie virală cauzată de un coronavirus.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră