CEDO respinge cererea părinţilor lui Vincent Lambert de reexaminare a deciziei de oprire a asistenţei medicale

07 Iul 2015
CEDO respinge cererea părinţilor lui Vincent Lambert de reexaminare a deciziei de oprire a asistenţei medicale
Părinţii lui Vincent Lambert, care se luptă contra opririi alimentării şi hidratării artificiale a fiului lor tetraplegic, au primit un răspuns negativ la cererea adresată Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), informează Franceinfotv. Astfel, CEDO a refuzat reexaminarea deciziei pe care a dat-o iniţial, constând în avizul favorabil pentru oprirea îngrijirii medicale a lui Vincent Lambert. Camera principală a CEDO a considerat încă de la început că nu este vorba de o violare a Convenţiei europene a drepturilor omului dacă justiţia franceză îi autorizează pe medici să nu-i mai acorde asistenţă medicală lui Vincent Lambert.

Din 2008, familia lui Vincent Lambert este împărţită. Soţia lui Vincent, susţinută de cei cinci fraţi şi surori ai pacientului tetraplegic, este convinsă că soţul ei nu şi-ar fi dorit să mai trăiască în această stare. În schimb, părinţii lui Vincent încă mai speră într-o minune.

În vârstă de 38 de ani, Vincent Lambert este menţinut în viaţă artificial la CHU din Reims, după un accident de maşină întâmplat în 2008. Mai multe expertize medicale au fost folosite pentru formularea concluziei că pacientul se află într-o stare vegetativă ireversibilă. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră