Ce miracol ţi se întâmplă dacă mănânci afine

31 Mai 2015
Ce miracol ţi se întâmplă dacă mănânci afine
Un studiu recent demonstrează că afinele, banalele fructe care cresc pe marginea drumului, sunt mai sănătoase decât ne-am imaginat vreodată. Iar efectele miraculoase pot apărea după doar șase săptămâni, timp în care se consumă zilnic câte 250 de grame de afine.

Celulele T, „ucigașii naturali”

Ȋmbolnăvirile sunt cauzate, printre altele, și de lipsa unor celule ale sistemului imunitar sau de rigidizarea vaselor de sânge.

Când sistemul nostru imunitar este deficitar în celule de tip T, denumite și „ucigașii naturali”, celule care atacă și distrug ţesuturile străine, celulele anormale și virușii, organismul poate fi supus la o varietate de boli autoimune. Apariţia cancerului si creșterea tumorilor sunt și ele legate de lipsa acestor celule T. Fără suficiente celule T, și o infecție minoră se poate transforma într-un dezastru.

Pe de altă parte, când vasele noastre de sânge devin rigide, ele nu mai sunt capabile să pompeze mai mult sânge, iar acest lucru duce, printre altele, la apariţia  hipertensiunii arteriale și a diverselor probleme ce decurg de aici, inclusiv probleme renale și boli de inimă.

Ambele cauze ale îmbolnăvirilor - hipertensiune si reducerea celulelor „ucigașe  naturale” -  pot fi rezolvate printr-o serie de metode naturale, însă cea mai delicioasă strategie de luptă este consumul afinelor.

Experimentul cu afine

Conform site-ului http://www.greenmedinfo.com, cercetătorii au efectuat un studiu la care au participat, timp de șase săptămâni, 25 de bărbaţi și femei cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani. 13 persoane din grup au consumat o pulbere de afine, iar 12 au primit o pulbere - placebo. Pulberea de afine era echivalentă cu 250 de grame de afine proaspete.

Înainte și după cele șase săptămâni, cercetatorii au efectuat analize de sânge și pentru presiunea sângelui fiecărui participant la studiu.

După șase săptămâni, s-a descoperit că în grupul celor care au consumat afine au scăzut semnificativ valorile presiunilor arteriale sistolice și rigiditatea arterelor. În plus, 9 dintre pacienţii care prezentau presiuni de sânge diastolice ridicate înaintea testului aveau valori semnificativ mai mici ale acestei tensiunii arteriale, după consumul de afine.

De asemenea, toţi cei consumaseră afine prezentau creșteri semnificative ale numărului de celulele T, după doar șase săptămâni.

Secretul afinelor

Afinele conţin mai multe substanţe fitochimice cheie, inclusiv fenoli și antociani. Datorită funcţiei lor antioxidante, antocianii au diferite efecte ce oferă protecţie împotriva îmbolnăvirilor coronare ale inimii, protecţie împotriva îmbolnăvirilor de cancer, efecte antiinflamatoare și antivirale. Efectul de împiedicare a creşterii tumorilor e mai puternic în cazul antocianilor din conţinutul afinelor sălbatice.

De asemenea, afinele conţin antioxidanţi şi fibre, ce favorizează capacitatea organismului nostru de a dizolva colesterolul rău, dar și flavonoide, ce ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră