SUA: Cancerul creierului, cauza principală de deces prin cancer la copii

01 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
SUA: Cancerul creierului, cauza principală de deces prin cancer la copii

În 1999, aproximativ o treime dintre decesele prin cancer la pacienţii între 1 şi 19 ani, erau provocate de leucemie, în timp ce aproximativ un sfert de decese erau provocate de cancerul creierului. În 2014, tendinţele s-au inversat. Unul dintre autorii acestui raport au indicat că această inversare se traduce printr-o reducere a deceselor provocate de leucemie şi o creştere a mortalităţii prin cancerul creierului. 

Potrivit American Cancer Society, reducerea numărului deceselor prin leucemie este rezultatul dezvoltării de protocoale de chimioterapie mai eficiente, cu o îmbunătăţire a tratamentelor prin radiaţii şi grefe de măduvă osoasă.

În schimb, cancerele cerebrale sunt în mod special foarte dificil de tratat, în parte deoarece chirurgii trebuie să fie extrem de atenţi pentru a nu afecta ţesuturile sănătoase în timpul operaţiilor. De asemenea, unele tratamente destinate acestei patologii nu sunt eficiente din cauza barierei hemato-encefalice care le  împiedică să acţioneze la locul "bolnav".

În general, rata de deces prin cancer la copii şi adolescenţi a scăzut cu 20% între 1999 şi 2014, urmărindu-se această tendinţă pe termen lung.  

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră