Canadienii sunt liberi să consume biscuţi şi ceai din canabis

14 Iun 2015
Canadienii sunt liberi să consume biscuţi şi ceai din canabis
Canadienii au dreptul să consume canabis terapeutic sub formă de biscuiţi sau ceai, potrivit deciziei Curţii Suprem din 11 iunie 2015, anunţă site-ul Top Sante. La originea acestei decizii şi a redefinirii canabisului este o afacere de trafic. Un brutar a fost condamnat pentru trafic de stupefiante după ce a fost prins cu 211 biscuiţi cu canabis şi 26 de substanţe lichide etichetate « ulei de masaj » şi « strugurel pentru buze ».

În timpul procesului, şapte judecătorii de la înalta instanţă  au amendat legea privitoare la droguri, care limitează comercializarea de canabis terapeutic uscat. Curtea supremă a subliniat că a fuma canabis poate fi la fel de nociv pentru unele persoane ca tutunul. Curtea supremă a concluzionat că respectiva lege poate afecta securitatea pacienţilor în sensul  alegerii, pe de o parte, între un tratament legal, dar inadecvat şi, pe de altă parte, o soluţie ilegală, dar eficientă.

Consumul de canabis din motive strict medicale este permis în Canada din 2011. Dar autorizarea consumului de canabis nu a fost pe placul tuturor. Ministrul federal al Sănătăţii, Rona Ambrose, a reacţionat furioasă, în mod deschis. “Curtea supremă mă revoltă”, a declarat pentru presă ministrul. Rona Ambrose a subliniat că Ministerul federal al Sănătăţii este singurul care are autoritatea şi expertiza de aprobare a medicamentelor în Canada. “Marijuana nu a făcut niciodată obiectul unui proces de aprobare din partea Ministerului federal al Sănătăţii, care necesită teste clinice bazate pe probe ştiinţifice”, explică Rona Ambrose. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră