Bulgaria anunță primele două cazuri de coronavirus la persoane care nu ieșiseră din țară

08 Mar 2020
Bulgaria anunță primele două cazuri de coronavirus la persoane care nu ieșiseră din țară

Primele două cazuri de coronavirus au fost detectate în Bulgaria la un bărbat de 27 de ani din Plevna şi la o femeie de 75 de ani din Gabrovo, care nu călătoriseră în străinătate, a anunţat sâmbătă directorul centrului de boli infecţioase Todor Kantardjiev, relatează novinite.com.

"Astăzi (sâmbătă), doi pacienţi (...) au fost testaţi pozitiv cu coronavirus", a declarat el într-o conferinţă de presă difuzată sâmbătă seara la radio şi televiziune.

Tânărul locuieşte în Plevna (nord), iar femeia în Gabrovo (centru). Şi persoanele cu care au intrat în contact au fost testate, a adăugat Kantardjiev.

Cei doi pacienţi "nu au profilul tipic: nu au fost în străinătate şi nu au intrat în contact cu persoane care efectuaseră călătorii", a precizat profesorul Venţeslav Mutaftciski, şeful unităţii naţionale de prevenire a coronavirusului. "Prin urmare, nu cunoaştem pacientul zero", a explicat el.

UPDATE

Bulgaria anunță patru cazuri de infectare cu coronavirus. Inițial, a anunțat două, dar ulterior au apărut informații privind alte două persoane. 

Doi bărbaţi din oraşul Plevna, din nordul Bulgariei, şi două femei din Gabrovo, în centrul ţării, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, în cadrul unei testări mai ample, a declarat directorul centrului naţional de boli infecţioase Todor Kantardjiev.

Guvernul bulgar urma să convoace o reuniune de urgenţă în cursul zilei de duminică, pentru a discuta despre măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră