Broccoli previne cancerele gurii și ale gâtului

24 Apr 2015
Broccoli previne cancerele gurii și ale gâtului
Potrivit rezultatelor unui nou studiu, o substanta extrasa din broccoli ar putea impiedica dezvoltarea tumorilor in gura sau gat. Un test clinic extins este prevazut pentru a confirma aceasta concluzie. Substanta extrasa din broccoli ar putea proteja de cancerele orale, in special de cancerele gatului si ale gurii.

Aceasta descoperire uimitoare apartine cercetatorilor de la Institutul de Cercecetari asupra Cancerului al Universitatii Pittsburgh. Studiul a fost prezentat in cadrul Congresului Cancerului din SUA, cu rezultate incurajatoare. Timp de mai multe luni, echipa de cercetatori a administrat sulforaphan, substanta proprie legumelor crucifere (broccoli, varza, conopida etc.), unui lot de rozatoare cu predispozitie pentru cancerele orale. Tratamentul a permis reducerea numarului tumorilor, inclusiv incidenta acestora, neutralizand efectele substantelor cancerigene. Inainte de a stabili daca efectul este similar si in cazul omului, cercetatorii au testat 10 voluntari sanatosi.

Ei au baut suc de fructe bogate in sulforaphan. S-a observat ca acest suc nu este asociat cu efecte secundare, in schimb are efecte pozitive: sulforaphanul este bine absorbit de structurile orale cu risc de cancer. Pentru a valida aceste rezultate, este programat un test clinic pe un lot de 40 de persoane suferinde de cancere orale. Sucul de fructe imbogatit cu sulforaphan va fi inlocuit cu capsule ce contin seminte pudara de broccoli.(M.M.)  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră