Brazilia a devenit a doua țară din lume cu peste 100.000 de morți de Covid-19

10 Aug 2020
Brazilia a devenit a doua țară din lume cu peste 100.000 de morți de Covid-19

Epidemia de coronavirus a făcut déjà peste 720.000 de morți în lumea întreagă contaminând totodată 19 milioane de persoane. In ultima săptămână, practic un deces din două s-a înregistrat în America latină, zonă ce a devenit cea mai îndoliată de coronavirus. Brazilia a devenit astfel, sâmbătă, a doua țară din lume, după SUA, cu peste 100.000 de morți de Covid-19.

Cifrele oficiale – circa 100.500 de morți și peste 3 milioane de contaminați – trebuie să fie relativizate din cauza numărului de teste insuficiente. Unii specialiști brazilieni afirmă astfel că numărul real de bolnavi ar fi de 6 ori mai ridicat. In particular sunt afectate periferiile sărace, favelas, și populațiile de culoare dar și cele indigene din Amazonia unde de curând a murit un cunoscut șef tradițional, Aritana Yawalapiti.

Ritmul contaminărilor s-a accelerat în ultima vreme, mai ales în interiorul țării, în provincii, unde virusul a ajuns mai târziu decât în marile metropole. Acest lucru explică cei peste o mie de morți înregistrați zilnic de mai multe săptămâni încoace.

Brazilia, cea mai mare țară latino-aemericană cu cele 212 milioane de locuitori ai săi, a devenit astfel a doua țară din lume, după SUA, cu peste 100.000 de morți de Covid-19. In ciuda criticilor care i se aduc, președintele Jair Bolsonaro, el însusi contaminat luna trecută, a declarat ca are “constinta linistita”.Predecesorul său de stânga, Lula da Silva, a denunțat «aroganța lui Bolsonaro care va purta în suflet responsabilitatea a mii de vieți pierdute.»

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră