Bacteria, rezistentă la toate antibioticele, atacă în afara spitalelor!

21 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
 Bacteria, rezistentă la toate antibioticele, atacă în afara spitalelor!

Cele șase nouă cazuri indică faptul că bacteria s-a răspândit în afara unităților medicale, deoarece persoanele despre care este vorba nu fost internate într-un spital în ultimula an și nici nu au fost în situația de a avea nevoie de dializă sau de cateter, explică site-ul topsante.

Această superbacterie reprezintă un coșmar teribil pentru autoritățile sanitare americane, deoarece este rezistentă la toate antibioticele cunoscute, inclusiv la cele utilizate în mod obișnuit în ultima perioadă.

Superbacteria a dobândit capacitatea de a produce enzime care acționează asupra majorității antibioticelor și 50% dintre pacienți care au fost infectați cu aceasta au decedat.

Autoritățile studiază care ar putea fi sursa de infecție a pacienților din Colorado: se pare că aceste bacterii este capabilă să migreze din mediul unităților medicale în mediul comunitar, a declarat Sarah Janelle, epidemiolog la Departamentul pentru sănătate publică și mediu din Colorado.

Doi din cei șase pacienți infectați au probleme medicale generate de sistemul lor imunitar slăbit, iar o pacientă este o femeie însărcinată, situație în care, evident, sistemul ei de apărare este limitat. Un alt factor de risc pentru acest tip de infecție este abuzul de antibiotice, care mărește probabilitatea ca bacteriile să dezvolte rezistență la medicamente. 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră