Avortul: Majoritatea femeilor nu regretă această decizie!

16 Iul 2015
Avortul: Majoritatea femeilor nu regretă această decizie!
 Aproximativ 90% dintre femeile care au făcut un avort nu regretă această decizie, susţine un studiu publicat recent în revista Plos One. Cercetătorii din San Francisco School of Medicine de la Universitatea din California au realizat un studiu în 30 de clinici unde se efectuau avorturi. Aproximativ 670 de femei, care au fost paciente ale acestor clinici, au fost incluse în acest studiu. Vârsta medie a femeilor era de 25 de ani şi ele aparţineau tuturor mediilor sociale şi raselor. 40% dintre femei au recurs la avort din motive financiare, iar 36%, au ales soluţia avortului din cauză că nu este cel mai bun moment pentru a avea un copil. 26% dintre femei consideră avortul o operaţie uşoară sau destul de uşoară, în timp ce 53% îl apreciază ca fiind dificil sau destul de dificil. Cercetătorii au mai descoperit că, deşi avortul este considerat dificil în majoritatea cazurilor, totuşi o mare parte dintre femei confirmă că ele au luat o decizie bună atunci când au pus capăt sarcinii.

Aceste rezultate vor să sublinieze ceea ce sugerau grupurile anti-avort din SUA , care susţin că femeile care avortează suferă mai târziu de un sindrom de stres post-avort traumatic, boală mentală care nu este recunoscută de Asociaţia Americană de Psihiatrie.

Cercetătorii fac o distincţie între sentimentele de regret şi de învinovăţire care pot să intervină după un avort şi posibilitatea unei boli mentale chiar sindromul de stres post-avort traumatic.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră