AstraZeneca oferă prima reacție, după un eșec al vaccinului său anti-COVID-19

11 Sep 2020
AstraZeneca oferă prima reacție, după un eșec al vaccinului său anti-COVID-19

Obţinerea unui vaccin împotriva COVID-19 care să fie disponibil până la sfârşitul anului este în continuare posibilă, a declarat joi grupul farmaceutic britanic AstraZeneca, în pofida pauzei anunţate în studiile clinice ale vaccinului său experimental, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, relatează agenţia AFP, potrivit Agerpres.

"Încă am putea avea un vaccin până la sfârşitul anului, începutul anului viitor", a declarat directorul general al companiei, Pascal Soriot, în cadrul unei conferinţe desfăşurată online, găzduită de grupul media Tortoise, şi potrivit comentariilor confirmate de un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

Soriot a explicat, însă, că decizia de a relua studiile clinice nu revine grupului său, ci unui comitet de experţi independenţi.

În cadrul conferinţei, directorul francez a reiterat că o astfel de pauză în studiile clinice nu este anormală, însă a avut mai multă rezonanţă având în vedere interesul manifestat faţă de acest vaccin, considerat unul dintre cele mai promiţătoare la nivel mondial.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră