Alergie la arahide: Sărutul mortal

13 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Alergie la arahide: Sărutul mortal

Când a ieşit în întâmpinarea iubitului ei, Myriam Ducre-Lamay nu avea la ea stiloul de auto-injectare. Injecţia cu adrenalină este folosită în caz de şoc alergic, manifestat cu pierderea cunoştinţei (şoc anafilactic). După ce l-a îmbrăţişat pe prietenul ei, care a pierdut din vedere că Myriam este alergică la alune, tânăra a făcut o criză. Inhalatorul contra astmului s-a dovedit insuficient pentru a reuşi să-i elibereze căile respiratorii. Myriam Ducre-Lamay a murit din cauza stopului cardiorespirator pe drumul spre spital. Mama lui Myriam, McCuscker, preciza recent la CTV Montreal că este necesar ca, atunci când copii nu mai sunt în grija părinţilor, când ies undeva, ei trebuie să aibă asupra lor stiloul de auto-injectare. De fapt, toate persoanele alergice trebuie să aibă permanent la îndemână acest dispozitiv pentru a evita o asemenea dramă.

Arahidele fac parte din familia leguminoaselor ca soia, mazărea, lintea etc. Ele se găsesc în numeroase produse alimentare industrialel: cereale, prăjituri, pâine, îngheţată, derivate din lapte etc.

Arahidele ocupă locul întâi în topul alimentelor care provoacă alergii în cazul copiilor cu vârste de peste 3 ani (doar 20% dintre ei dobândesc toleranţă mai târziu).

La maturitate, manifestările alergice sunt şi mai grave, fiind considerate printre cele mai periculoase. Sistemele respiratorii, cutanate, cardiovascular şi digestiv pot fi grav afectate şi pot provoca o reacţie anafilactică, sporind riscul de deces al pacientului.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră